Добре дошли в нашия магазин
Решения за професионалисти
Начало Принтери Epson L-серия икономични фотопринтери EPSON L8050 мастиленоструен (инк-джет) фотопринтер

EPSON L8050 мастиленоструен (инк-джет) фотопринтер

 • Идеален за фотографи, крафтъри, дизайнери
 • Фотопринтер, печат на CD/DVD и PVC карти
 • Нова серия dye мастила 108
 • 6 цвята мастило - C, M, Y, K, Light Cyan, Light Magenta​, бутилки 70 мл/ цвят
 • Включено мастило за 2100 снимки*
 • Изключително ниска себестойност на снимките
 • Центрирано вкарване на хартия, против усукване
 • Печат от 9х13 до А4, панорами до 2 м дължина
 • USB, Wi-Fi, Wi-Fi Direct връзка
 • Оформление на снимки, графици, картички, опаковки от самия принтер
 • Нов, по-компактен дизайн и допълнителни функции спрямо предшественика L805
 • Ресурс 50000 разпечатки
 • 3-годишна гаранция, след задължителна регистрация на сайта на Epson
 • 10% отстъпка за фотохартия Katana поръчана заедно с принтера
 • Безплатна доставка с Интерлогистика, при поръчка над 100 лв.

 • Марка:
 • Код:
  C11CK37402
 • Тегло:
  9.000 кг
Цена с ДДС: 744.00 лв.

L8050 e последно поколение фото принтер от икономичната L серия на EPSON. С дизайн, отговарящ на най-съвременните изисквания за качествен цветен печат (по-компромисно за черно-бял), свързаност, интуитивност и производителност, той е подходящият избор за фотографи, графични дизайнери, крафтъри, фотостудиа и домашни потребители, които търсят отлично качество и ниска себестойност. 

Идеален е за печат на разнообразие от приложения – снимки, постери, плакати, календари, фотокниги, етикети и стикери върху самозалепваща хартия, цветоотделки за сито върху полиестерен филм Katana, покани, картички, визитки, флаери, листовки, сувенири с фотовложка и др.

Освен за гореспоменатите L8050 е подходящ и за печат на документи, графици, таблици и диаграми, дори върху обикновена офсетова хартия. Препоръчително е да се избягва плътен фотографски принт върху нея, тъй като медията няма необходимото инк-джет покритие, съответно не може понесе подобно количество мастило, започва да се навълнява и не може да възпроизведе правилно цветовете.

Затова се препоръчва при печат на снимки и плътни фотографски изображения да се използва фотохартия, която има необходимото покритие за мастилено-струен печат.  Това гарантира незабавно абсорбиране на мастилото (разпечатките са сухи на пипане още при излизането от принтера), фотографско качество, ярки цветове и детайлност на отпечатаните изображения, широко цветно пространство и стабилни параметри.

Икономичен печат върху фотохартия - ниска себестойност на разпечатката (6 стотинки за снимка 10х15, 24 стотинки за А4) и до 2100 копия висококачествен фотопечат само с един комплект оригинални мастила. 

Дълъг живот на снимките - новата серия мастило осигурява до 100 години дълготрайност на снимките в албум.

Нова система за наливане на мастилата, без разливане и зацапване при презареждане. Всяка мастилница пасва само с цвета, предназначен за нея, което изключва възможността за наливането на погрешно мастило. Ние считаме това за голям плюс. Практиката ни е показала, че при моделите, без такава защита, случаите на погрешно налято мастило/цвят не са малко, а коригирането на такава грешка е свързана с разходи за сервиз.

Оригиналните мастила са единствената гаранция, че Вашият принтер ще работи безпроблемно и качествено. Използването на неоригинални мастила води до отпадане на гаранцията, както и до отказ от сервизиране, без значение, дали гаранционно или извън гаранция.

От друга страна, с използването на оригинални мастила и медии от FACTOR.BG, Вие защитавате инвестицията си, получавате най-изгодните цени, можете да се възползвате от многобройните привилегии, предвидени за лоялните ни клиенти:

 • Безплатен телефонен и on-line съпорт, дори и след гаранционния период
 • Техническа поддръжка и сервиз от специалисти, сертифицирани от Epson и преминали обучения в сервизния център на Epson в Германия
 • Експедитивен и качествен сервиз по време на гаранцията, винаги налични резервни части на склад 
 • Безплатно предоставяне на оборотен принтер, ако повредата на Вашата машина изисква по-дълго време за ремонт или поръчка на специфични компоненти

МЕДИИ ЗА ПЕЧАТ

Rear paper feeder:
- За размери от 9х13 до A4 и дебелини до 300 gsm
- За печат на панорамни снимки с дължина до 2 m

Вместимост:
- Копирна хартия – до 100 листа
- Фотохартия – до 20 листа

Скорост на печат: 
- 10/15 – 27 сек
- А4 – 1 мин

Касета 2:
- За печат на дискове инк-джет покритие 
- За печат на PVC карти с инк-джет покритие

 


Възможностите са пред Вас!

Освен снимки, можете да печатате дискове - препоръчваме Ви да разгледате Watershield дисковете. Те са с уникално високо-гланцово покритие, което капсулира изображението и го защитава от размазване, прави го водоустойчиво и придава дълбочина и динамика на цветовете. Дисковете са едни от най-качествените носители за данни на пазара, с най-ниски нива на грешки при запис и възпроизвеждане.

И още:

1. С подвързващите системи OPUS  можете лесно да сглобите отпечатаните фотокниги, менюта, каталози, дипломни работи и др., като имате избор:
- да използвате готовите твърди корици, които предлагаме;
- да използвате полуготовите и да персонализирате корицата според случая и желанията на клиента;
- да ги декорирате с топъл печат в златисто или сребристо;
- да предлагате актуалните напоследък фотоблокчета с двустранно лепящ картон.

2. Можете да използвате и готовите албуми Easy Gifts, които са много лесни и удобни за употреба.

3. С помощта на машините и консумативите GAMAX, ще можете да изработвате магнити и значки бързо и с професионално качество. Разширете възможностите си да предлагате интересни и достъпни сувенири и подаръци, както за крайни клиенти, така и за корпоративна реклама, събития, сватби, туристически обекти.

4. Друго, което Ви дава възможност да разширите предлаганите услуги, са продуктите на ADVENTA – те предлагат богата гама сувенири и подаръци, които се персонализират лесно с отпечатани на фото принтер вложки. Принципът е следният: печат на изображението, което лесно се изрязва с щанците и клещите, които предлагаме; поставяне на изрязаната по форма и размер вложка; сглобяване. Бързо и лесно!

5. Каширайте лесно и професионално разпечатките си с пенокартон KapaFix, за да експонирате Вашите фотографии елегантно или предложите изработка на знаци, табели, постери, плакати, реклами, макети и прототипи, декорации за домове, офиси, ресторанти и други обществени сгради.

6. Накрая, но не послено място – бели и цветни памучни тениски. С трансферните хартии на Forever – Ink-Jet Basic WT и Ink-Jet Dark, и с една термопреса имате опция да декорирате памучен текстил. Разбира се, без претенции това да е професионален печат върху текстил, но е добър вариант да изпълнявате къси серии или единични бройки и да не връщате клиенти. 


ПОДДРЪЖКА

Какво е maintenance box?
Това е консуматив, съхраняващ излишното мастило, което се събира по време на печат или почистване на печатащата глава. Когато видите съобщение на LCD екрана, следвайте инструкциите, за да смените танка. Запълването и изискването на смяна на този консуматив не е обвързано с брой копия или времеви интервал.
Забележка: Когато кутията за отпадъчно мастило е пълна, не можете да печатате или почиствате печатащата глава, докато не бъде сменена. Можете обаче да извършвате операции, които не изискват мастило, като например сканиране. 

Какво са абсорбери (падове) за отпадъчното мастило?
При фотографските принтери Epson се налага периодична профилактика и подмяна на абсорберите за отпадъчно мастило, като тази операция не се покрива от гаранцията и се заплаща от клиента, след предоставяне на оферта.

Отпадъчното мастило се събира в няколко различни абсорбера - абсорбери за отпадъчно мастило при печат без бели полета (Borderless printing), абсорбери за отпадъчно мастило от почистващи процедури (Head cleaning) и т.н.

Важно: В някои модели абсорберите за отпадъчно мастило от почистващи процедури (Head cleaning) са заменени с модули за отпадъчно мастило (Maitenance tray, Maintenance box), които могат да бъдат подменяни от потребителя, без изпращане в сервиз. Въпреки наличието на такъв модул, ако принтерът може да печата без бели полета (Borderless print), то в конструкцията му са заложени абсорбери за поемане на мастилото, което попада извън краищата на хартиения лист, при печат без бели полета. При достигане на лимита на тези абсорбери, те трябва да бъдат заменени в сервиз, защото се налага разглобяването на механизма на принтера и използването на специализиран сервизен софтуер за диагностика и нулиране на броячи.

Подмяната им при Epson L8050 и L18050 се извършва на около 10 000 копия.

Какво е Pickup roller?
Това е важна част от механизма на принтерите L8050 и L18050, чиято роля е гладкото поемане и подаване на хартия през принтера по време на печат. Тя допринася за подобрена точност на подаване на хартия, намалявайки възможността от засядане или усукване. Смяната на ролката е елементарна потребителска процедура, без нужда от специални инструменти или изпращане в сервизна база.


ГАРАНЦИИ:
- Стандартна гаранция от Epson: 2 години или 50000 копия (което се изпълни първо) с възможност за удължаване до общо 5 години - моля вижте свързаните продукти.
- Удължена гаранция от Epson: 1 година допълнително (общо 3 години), като се запазва максималния брой копия - изисква се регистрация:

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА УДЪЛЖЕНА ГАРАНЦИЯ ТУК 

ПОЛЕЗНО:
1. СРАВНИТЕЛНА ХАРАКТЕРИСТИКА на принтерите Epson L8160/L8180/L8050/L18050;
2. ВСИЧКО необходимо за инсталацията и инструкции за работа


Когато избирате FACTOR.BG, Вие получавате още:

 • Безплатна демонстрация в нашия демонстрационен център - свържете се с нас, за да уговорим среща.
 • Упътване на български език.
 • Гарантирани наличности на мастила, хартии, резервни части, незабавна реакция - доставка на следващия ден, ремонт до 3 дни.
 • Oсигурен гаранционен и инзвънгаранционен сервиз от специалисти, обучени и сертифицирани от Epson, само при използване на оригинални мастила от FACTOR.BG.
 • Оборотни принтери, предоставяни безплатно от FACTOR.BG, ако се наложи сервизиране в натоварен за Вас момент.
 • Безплатна доставка при поръчка от сайта ни, на стойност над 100 лв. с ДДС. Доставката се извършва до вратата Ви, с куриери Интерлогистика и не включва разтоварване и пренасяне на оборудването до работното място.
 • Гаранитарано най-ниска цена при предоставена конкуретна оферта по-ниска от предложената. 


 

FACTOR.BG е фирмата, доставила най-много принтери EPSON в историята на марката в България - нещо повече, ние сме доставили повече такива принтери, отколкото всички досегашни партньори на Epson, взети ЗАЕДНО!
Ние постигаме това, като помагаме на клиентите ни да направят най-добрия за тях избор на модел принтер и им осигуряваме най-добрата цена, плюс възможно най-доброто информационно, търговско и сервизно обслужване.
Ние гарантираме, че нашите цени са най-добри!
И ако все пак намерите по-ниска цена, при наличност и съответстваща комплектовка, дори и при по-лоши условия на обслужване, просто ни препратете офертата - ще предоставим по-ниска цена, защото Вие наистина сте важни за нас! Доставката на принтер е само началото на нашето сътрудничество - ние ще се стараем да Ви бъдем полезни с години напред! Консумативи, медии, техническа поддръжка, сервиз, консултации, бъдещи инвестиции в нова техника - можете да разчитате, че винаги ще получавате възможно най-доброто от нас. 
Ние знаем, че това сътрудничество ще бъде взаимноизгодно - затова не се колебаем да Ви предложим най-добрата цена сега! Печалбата ни ще дойде тогава, когато Вие работите успешно! 
Екипът на FACTOR.BG

Файл Информация
Epson EcoTank L8050 продуктова страница [PDF, 1.52 MB]
Профил за EPSON L8050/L18050 за фотохартия KATANA Premium Gloss 200/230/255/290 High [ICM, 2.25 MB]
Профил за EPSON L8050/L18050 за фотохартия KATANA Premium Gloss 200/230/255/290 Standard [ICM, 2.25 MB]
Профил за EPSON L8050/L18050 за фотохартия KATANA Premium Luster 200/230/255/290/Двустранен Semigloss High [ICM, 2.25 MB]
Профил за EPSON L8050/L18050 за фотохартия KATANA Premium Luster 200/230/255/290/Двустранен Semigloss Standard [ICM, 2.25 MB]
Профил за EPSON L8050/L18050 за фотохартия KATANA Premium Silk Semigloss High [ICM, 2.25 MB]
Профил за EPSON L8050/L18050 за фотохартия KATANA Premium Silk Semigloss Standard [ICM, 2.25 MB]
Профил за EPSON L8050/L18050 за фотохартия KATANA Gloss 200/240/Двустранен High [ICM, 2.25 MB]
Профил за EPSON L8050/L18050 за фотохартия KATANA Gloss 200/240/Двустранен Standard [ICM, 2.25 MB]
Профил за EPSON L8050/L18050 за фотохартия KATANA Photo Matt 180/200/230/Двустранен High [ICM, 2.26 MB]
Профил за EPSON L8050/L18050 за фотохартия KATANA Photo Matt 180/200/230/Двустранен Standard [ICM, 2.26 MB]
Профил за EPSON L8050/L18050 за фотохартия KATANA Griffe/Crinkle/Hammer/Prisma 230 Matt High [ICM, 2.26 MB]
Профил за EPSON L8050/L18050 за фотохартия KATANA Griffe/Crinkle/Hammer/Prisma 230 Matt Standard [ICM, 2.26 MB]
Профил за EPSON L8050/L18050 за фотохартия KATANA Linen/Fine Linen 230 Matt High [ICM, 2.26 MB]
Профил за EPSON L8050/L18050 за фотохартия KATANA Linen/Fine Linen 230 Matt Standard [ICM, 2.26 MB]
Профил за EPSON L8050/L18050 за фотохартия KATANA Tempera 180 Matt High [ICM, 2.26 MB]
Профил за EPSON L8050/L18050 за фотохартия KATANA Tempera 180 Matt Standard [ICM, 2.26 MB]

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА САЙТА FACTOR.BG

Уеб сайтът на адрес https://factor.bg (наричан по-долу FACTOR.BG за краткост) е собственост на Фактор България ЕООД, ЕИК 160116590. 

FACTOR.BG е сайт, предназначен само за работа с B2B партньори и не обслужва потребители, по смисъла на Закона за защита на потребителите. 
За да изпозвате сайта, Вие трябва да сте професионален или бизнес клиент и да имате регистрирана фирма или да упражнявате свободна професия. 
С използването на сайта Вие потвърждавате, че закупените от продукти, ще бъдат използвани за професионални или бизнес цели. 
Всички продукти, които FACTOR.BG предлага, са предназначени само за професионална употреба, а не за препродаване на крайни клиенти/потребители, без предварителната им преработка, персонализация или модификация. 

Ако Вие работите с потребители, моля, запознайте се със Закона за защита на потребителите, за да сте наясно какви са изискванията към Вас, как да етикетирате Вашия краен продукт и какви са правата на Вашите клиенти/потребители.

Нови продукти

НАЙ-ПРОДАВАНИ ЗА ДЕНЯ: