Добре дошли в нашия магазин
Решения за професионалисти
Начало Марки

Марки

«1»

FACTOR

Фактор България ЕООД предлага професионални решения за печатни комуникации:

 • Настолни и широкоформатни принтери и оборудване за мастилено-струен, сублимационен, солвентен, текстилен (трансферен и директен) печат.
 • Медии за печат:
  * фотохартии, артистични медии и канава за инк-джет;
  * канави, тапети и хартия за солвент;
  * ролна сублимационна хартия;
  * термотрансферни медии за декорация на текстил и сувенири;
  * тениски за сублимация от висококачествен полиестер;
  * Watershield CD/DVD/BD дискове за инк-джет печат;
  * Филм за цветоотделяне.
 • Богато разнообразие от сувенири и заготовки за декорация чрез фото-вложка или сублимация.
 • Системи за подвързване с готови или персонализирани корици (фотокниги, албуми, менюта, каталози).
 • Професионални термопреси.

FACTOR.BG е официален сервизен партньор на Epson за България и предлага гаранционен и извънгаранционен сервиз и съпорт онлайн, по телефон и на място при клиента от специалисти, обучени и сертфицирани от Epson в Германия.

Стараем се да Ви представяме нови, атрактивни и ефективни възможности за развитието на Вашия бизнес или за стартирането на такъв.

Наши партньори в това начинание са: Epson, Ricoh-Sawgrass, Hahnemuehle, Ilford, Forever, Kaspar Papir, Liteks, JM Technical Textiles, BN Print Media, EFI, Vapor Apparel, ChromaLuxe/Unisub, Adventa, Listawood, Opus, Transmatic, GeoKnight и пр.

Наши клиенти са фирми в сфертата на фотографския и рекламния печат, фото- и арт ателиета, фотографи, дизайнери, рекламни агенции, производители на домашен и интериорен текстил, производители на бельо, производители на дамско и мъжко облекло, фирми за производство на бебешки и детски дрешки, онлайн магазини за тениски, както и множество домашни потребители, училища и университети, болници, държавни институции и други организации.

http://factor.bg/

5
продукти

EPSON

Seiko Epson Corporation, или просто Epson, е японска компания за електроника и един от най-големите световни производители на дигитални принтери и оборудване за визуализация и печат. Със седалище в Suwa, Nagano, Япония, компанията има многобройни дъщерни дружества в цял свят и произвежда мастилено-струйни, сублимационни, солвентни, текстилни, матрични и лазерни принтери, скенери, настолни компютри, мултимедийни проектори, точкови принтери и касови апарати, лаптопи, интегрални схеми, LCD компоненти и други подобни електронни компоненти.

http://global.epson.com/company/

482
продукти

SAWGRASS

Добре дошли в пресечната точка на творчеството и търговията, където идеите се трансформират в бизнес. Където технологията овладява производителността и освобождава мисленето, което отговаря на предизвикателствата на всеки стил, вкус и тенденция. Където Sawgrass помага на бизнеса да расте, като прави персонализирането и персонализизацията възможни и печеливши.

В продължение на повече от 25 години Sawgrass е лидер в производството на оборудване и консумативи за сублимация, притежавайки повече от 160 патента до момента. Това е световен екип от иноватори, работодатели, лектори и сътрудници, посветени на подпомагането на хората да изграждат, поддържат и разрастват своя бизнес, предлагайки една цялостна система - принтер, мастила, хартия, софтуер за управление на цветовете, обучения и уебинари.

http://www.sawgrassink.com/About.aspx

68
продукти

KATANA

Професионалните инк-джет медии и предпечатен филм Katana за воднобазирани мастила са с качество, равностойно на най-високия клас медии, предлагани от производителите на принтери, като Epson, Hewlett Packard, Canon, Kodak/Encad и т.н., като същевременно цената им е с до 50% по-ниска. Произвеждат се в Япония и се поддържат на склад единствено от FACTOR.BG в няколко разновидности. Всички те се характеризират с изключителна устойчивост на отпечатаните цветове и впечатляващо широко цветно пространство. Благодарение на специалния микропорест повърхностен слой, контактуващ с мастилото, дори и при най-наситени цветове разпечатките изсъхват моментално, цветните пигменти са запечатани и защитени, а в много от случаите, дори водоустойчиви. Отпечатаните изображения са с истинско фотографско качество - впечатляваща рязкост и брилянтни цветове, идентични с получените снимки и портрети по традиционната фото-химична технология. Гарантират перфектни резултати с всички видове мастила на водна база - Pigment или Dye, като в повечето случаи това може да се постигне дори и ако се печатат директно с профилите, които идват с драйверите за собствената марка висш клас фотохартии на производителя на принтера.

Гамата от предлаганите хартии включва фотохартии както от високия професионален клас с гланцово, матово и сатенено покритие, така и фотохартии за ежедневна употреба, матови фотохартии за едностранен и двустранен печат, за POS и CAD разпечатки, всички с изключително конкурентни цени и безкомпромисно качество!

http://factor.bg/category/9/katana-ink-dzhet-fotomedii.html

60
продукти

HAHNEMUEHLE

Има много малко компании в световен мащаб, които могат да се гордеят с такава дълга история като тази на компанията Hahnemühle. Основана през 1584 г. като хартиена фабрика в Соллинг, Долна Саксония, Hahnemühle се развива - стриктно в духа на основателите си - в ориентирано към клиентите и иновативно производствено предприятие.

От само себе си се разбира, че продуктите и производствените методи са се променили до известна степен от 1584 година насам. В началото продуктовата гама обхваща единствено матрична хартия за писане, а по-късно към портфолиото са добавени и FineArt хартии и разнообразие от канави за дигитален печат. Освен това хартиите Hahnemühle се използват от десетилетия в промишлени производства и в изследователски лаборатории. В същото време няколко неща остават едни и същи - висококачествени стандарти, които гарантират на клиентите артистични хартии и хартии технически приложения от най-висок клас.

С висококачествена целулоза и с използване на формули, които са отчасти на няколко века, технолозите произвеждат традиционни и FineArt хартии за мастиленоструен печат и специални хартии за промишлеността и филтрацията. Компанията може да се похвали с екип от перфекционисти, които са надеждни партньори за художници, техници и учени. Те произвеждат медии според техните изисквания, работят съвместно с тях за постоянно подобряването им и разработват медии за нови пазарни сегменти.

http://www.hahnemuehle.com/en/company/about-us.html

40
продукти

Ilford

Колекцията медии за артистичен печат ILFORD Galerie съчетава достиженията на мастилено-струйната технология с възможностите на фотографията, за да предостави гама продукти, които съответстват на стремежите и нуждите на професионалните фотографи от цял свят,

От създаването си през 1879 г., името ILFORD е асоциирано с фотографията. Докато компанията се е развила през годините, стремежът да предостави клиентите си продукти от световна класа е толкова силен, колкото преди 130 години.

Компанията заема челни позиции в индустрията, демонстрирайки способността да създават иновативни продукти в съответствие с променящите се технологии.

В резултат ILFORD е една от малкото компании в света, които предлагат на своите клиенти най-добрите медии за фотографски и артистичен печат.

Името на ILFORD е утвърдено в историята на печата и днес продължава да бъде свързано с най-съвременна технология, благодарение на силните връзки с пазарите на широкоформатен артистичен и рекламен печат, научноизследователската и развойна дейност, техническото ноу-хау и производствените възможности.

http://ilford.eu/about-us/

17
продукти

FOREVER

FOREVER разработва трансферна хартия за цветни лазерни, мастилено-струйни, сублимационни, солвентни принтери от 1989 г. насам. Те са един от малкото истински производители в тази индустрия и предлагат цялостни решения за печат върху всякакви различни материали. Продуктовата им гама обхваща хартия за светли и тъмни естествени и изкуствени материи, както и за твърди повърхности и повърхности, които не позволяват нагряване.

Силата им е в научноизследователската и развойна дейност. Те наблюдават пазарните тенденции и разработват правилните продукти в точното време. С широката гама висококачествени медии, разработени в собствена лаборатория, обучителните сесии, техническата поддръжка и бързи доставки, успяват да спечелят клиенти в повече от 100 страни по целия свят. 

http://www.forever-ots.com/

96
продукти

Vapor Apparel

VAPOR APPAREL произвежда текстил и облекла с уникални характеристики. Материи, които позволяват на кожата да диша свободно, не са лепкави, абсорбират влагата по-бързо от памук и я изпаряват, осигурявайки несравним комфорт на тялото. На докосване (опип) и на външен вид, пърформанс полиестерът е неразличим от памука, което премахва неприятното усещане, характерно при носенето на облекла от синтетични материи. 

Специална обработка с нано-технология, с използването на цинкови частици, пречи на различните бактерии да се развиват в тази материя, като по този начин гарантират липсата на неприятна миризма от дрехата, след изпотяване.

Някои от материите са специално сертифицирани за сублимация, което означава, че при правилно извършен трансфер гарантирано ще получите висококачествен и дълготраен печат с ярки и наситени цветове.

http://www.vaporapparel.com/about/

7
продукти

Neschen

Neschen Coating GmbH, Bückeburg - Graphics, Documents и Neschen Industrial Applications Neschen Coating GmbH разработва, произвежда и предлага на пазара иновативни самозалепващи и дигитални печатни материали в световен мащаб заедно с машините за обработка и представяне. В допълнение, този международен водещ производител използва мотото си: "Идеи за успех", за да помогне на партньорите си успешно да предлагат своите продукти и услуги: в графичната индустрия, библиотечния сектор и индустриалните приложения. Продуктовото портфолио варира от довършителни, защитни и монтажни филми до печатни носители, които могат да се използват със съвременна технология за цифров печат за авангардна архитектура, декорация и реклама. 

Доставчикът на Bückeburg е първият избор на доставчиците на печатни услуги, архитекти, дизайнери, фотографи, интериорни декоратори и рекламни агенции.

Бизнес единицата Graphics включва също мощни ламиниращи машини и висококачествени дисплейни системи.

Секторът "Документи" се състои от самозалепващи се филми и документи за защита, ремонт и поддръжка на книги. Библиотеките, архивите и музеите могат да получат и необходимите работни материали и обработващо оборудване от Neschen. Многобройните продукти в тази серия могат да се използват и за рамкиране: да се фиксират, монтират и защитават картини и фотографии.

 

16
продукти

JM Technical Textiles

Монхенгладбах е известен с производството на текстил. Семейното предприятие Junkers & Müllers произвежда технически тъкани за различни цели от 1950 година насам. Независимо дали търсите текстилен слънцезащитен плат, тексил (канава) за цифров печат или друго специално техническо приложение, Junkers & Müllers има правилното решение за Вас.

Mediatex® е наименованието на продуктова им гама за цифров печат. Всички материали са разработени в сътрудничество с графичната индустрия специално за дигитален печат. Поради това конкретните изисквания на клиенти взети предвид от самото начало. Резултатът е набор от тъкани (канави), които са уникални по отношение на качеството и третиране.

Предимствата накратко:

 • сертифицирано огнезащитно вещество
 • сертифицирани по стандарта Oeko-Tex
 • PVC-free
 • подходящи за мастила на водна база  - (еко) солвентен, UV, латексов печат
 • ниско потребление на мастило
 • подходящ за всички марки и модели принтери
 • печат с ярки и наситени цветове, резки контури и плавни преливка
 • може да се режат горещо или студено, без да се разкъсват ръбовете
 • без навълняване
 • водоустойчиви
 • устойчиви на петна
 • устойчиви на разкъсване
 • усещане за текстил
 • лесни за обработка

https://www.jm-techtex.com/about-us/

1
продукти

LITEKS

Висококачествени текстили за дигитален печат - солвент, латекс, УВ, водна база. 
канави за дигитален печат от памук, лен и полиестер, подходящи за (еко)солвентен, латексов и UV-печат.

Liteks Digi Eco Natura 1402 - гланцова канава за солвен и латекс, отлично качество на печат с всякакви солвентни и латексови принтери, конкурентна цена и постоянни наличности, на склад във FACTOR.BG, за експресна БЕЗПЛАТНА доставка на следващ работен ден!

Специално акрилно покритие, PVC-free, съдържащо само безвредни съставки, за безопасна употреба у дома, в офиси, хотели, училища. 
Фотографско качество на отпечатъка, когато се използват принтери, които могат да го позволят - например солвентите Epson SureColor S40610, S60610, S80610, S80610L, S60610L и resin (латекс) принтерите Epson SureColor R5010 и R5010L. Много добро качество на печат (тествано!) и с всички други марки принтери - HP Latex, Mimaki, Mutoh, Roland, Ricoh.

Изключително подходяща за отпечатване на фотографии, плакати, декори, копия и репродукции на картини, рекламни изображения, постери, снимки, пана за интериорен дизайн, изложбени щандове, украса на магазини, хотели и офиси.

Фирмата е основана през 1986 г., основната и дейност е нанасяне на специални покрития върху текстил.

http://www.liteks.com/about-us.asp?pid=2

1
продукти

BN Print Media

BN Print Media е холандска колекция от тапети и канави, подходящи за дигитален (еко)солвентен, латексов и UV-печат.

Digifort са чисто бели винилни тапети, които се предлагат и с основа от нетъкан текстил (DigiGreen). За лепене се използва PVA лепило за текстилни тапети. След печат със солвентни мастила, Digifort са подходящи за богата гама приложения - от елегантно покритие на стените до интериорна декорация на хотели, офиси, болници и други институции. Отлично качество на печата, позволяват миене, доставят се в картонена кутия или подсилена обвивка на ролката.

Alaska е висококачествена канава от памук-полиестер. Перфектно нанесеното ѝ бяло покритие не оказва влияние върху структурата на тъканта и я прави изключително подходяща за постигане на висока степен на автентичност при възпроизвеждането на картини и фотографии.

http://printmedia.bnint.com/

9
продукти

COLDENHOVE PAPIER

Coldenhove Papier е основана през 1661 г. в Холандия. Това е независим семеен бизнес в продължение на повече от три века. Опитът, добит с времето, превръща компанията във водещ производител на хартия, известен с иновативните си решения. Coldenhove Papier обслужва клиенти от цял свят.

Продуктовото портфолио варира от традиционни хартии с високо качество до патентована високотехнологична хартия за цифрова сублимация.

https://www.coldenhove.com/about-us/

1
продукти

TECCO

Tecco GmbH със седалище в Бергиш Гладбах (близо до Кьолн) е производител и преработвател на медии за мастилено-струен печат, хартии за лазерни принтери и за офсет. Семейната компания се отличава от конкуренцията с несравнимо широка продуктова гама и много гъвкави логистични услуги.

http://tecco.de/company/history/

1
продукти

EFI

EFI е водеща компания в прехода от аналогов към цифров печат с мащабни дигитални, спечелили много награди продукти. Основана в Силициевата долина, Калифорния с офиси по целия свят, EFI помага на бизнеса и предприятията да работят по-продуктивно и икономически по-ефективно с интегрирано продуктово портфолио, състоящо се от индустриални мастиленоструйни принтери, мастила и цветопробни хартии, точни инструменти за управление на цветовете, производителни софтуери за печат и др.

http://www.efi.com/about-efi/

6
продукти

UNISUB

Unisub е водещ производител на заготовки за сублимация с индустриално нанесен полиестерен слой. Компанията предлага на клиентите си възможността да персонализират богато разнообразие от продукти със снимка или рекламно послание. От плакети, пъзели, часовници и рамки, през ключодържатели, подложки и табли за сервиране, гривни и орнаменти за украса, до продукти, подходящи за офиса - баджове, табелки, поставки за визитки и за лепящи листчета... и още много други. Всички те са подходящи, както за персонализирани подаръци за крайни клиенти, за фирмени и рекламни материали, при обзавеждане на хотели, ресторанти и други обществени сгради. Unisub предлага над 300 продукта на склад в над 60 страни по света.

За улеснение на клиентите има голям обем безплатни графики, шаблони за подготовка на дизайна с формите и размерите на всеки продукт, както и бизнес идеи за развитие на бизнеса! Продуктите им се характеризират с изключително високо качество и при един правилно извършен трансфер, декорираните продукти запазват вида си с години.

 

http://www.unisub.com/about-us

178
продукти

ADVENTA

Адвента е водеща компания от Великобритания за производство на фото-подаръци, предназначени за експресна персонализация, без използване на скъпи машини. Просто отпечатвате снимка, без значение на какъв принтер, поставяте я в избрания фото-подарък, затваряте/залепвате и готово!

От 1983 г. насам те непрекъснато предлагат качествени и иновативни продукти, повече от тях със запазен промишлен дизайн.

Контролирането на целия процес - от дизайна, производството и рекламата, до дистрибуцията дава на Adventa възможност за детайлен контрол на качеството и други конкурентни предимства, с които малко фирми в бранша могат да се гордеят.

https://www.adventa.com/eu/about-us

130
продукти

LISTAWOOD

Listawood е водещ производител на пазара на рекламни стоки с над 21-годишен производствен и търговски опит. Те предлагат широка гама от промоционални стоки, включително продукти за офиса - подложки за мишки, бележници, линии и др.; USB FlashDrives; магнити за хладилници; аксесоари за смартфони и таблети; дребни предмети - ключодържатели, значки и др.; аксесоари за път; широка гама керамични и стъклени чаши...

http://www.listawood.com/about.php?pid=abt

2
продукти

OPUS

Компанията OPUS нейната марка са създадени през 1990 г. Собствениците виждат възможност да отворят собствена фирма поради промяната в икономическата ситуация в Полша и избират да се занимават с офис консумативи и оборудване, планирайки да ги въведат на полския пазар. Задачата не е лесна, тъй като ламиниращите системи, системите за комплектоване и разкомплектоване, тримерите и ножовете/гилотините за документи не са никак популярни в онези времена. През 1994 г. вече OPUS се гордее с високата си позиция на централноевропейския пазар, като е един от най-големите производители на офис оборудване за комплектоване и консумативи. В продължение на години OPUS е единствената полска марка, присъстваща на европейския пазар. OPUS е единственият представител в Полша на IDEAL, една от най-големите компании за офис оборудване в Германия, която произвежда ножове, тримери и шредери. През декември 1999 г. OPUS получи сертификат ISO 9001 за качество и производствени стандарти.

http://old.opus.pl/en/index/html/id:4/About_us

81
продукти

GEO KNIGHT

Geo Knight & Co е компания, известна в индустрията с високотехнологични и качествени термопреси за трансфер върху тениски, шапки, чинии, чаши, плочи или каквото и да било друго, което изисква трансфер, чрез нагряване. От хибридни преси до ръчни и автоматични термопреси за търговски цели, до индустриални голямоформатни преси, те произвеждат всичко в завода в Брокън, Масачузетс, САЩ.

https://www.heatpress.com/about.php

7
продукти

TRANSMATIC

От 1984 г. Transmatic произвежда термопреси и каландри за дрехи, спортни екипи, чорапи, шапки и килими. Продуктовата гама включва различни по вид и размер преси, които да отговорят на изискванията на всеки производствен сектор. Сериозен професионализъм и използване на сложни технологии всъщност с опорните точки, които дават на компанията престижа тя да се превърне в един от лидерите за термопечат на текстил в света. Развитието на пазара и нуждата от непрекъснато усъвършенстване помага на Transmatic да произвежда висококачествени термопреси не само за текстилния бранш, но и за други сектори: преси за сублимационен трансфер върху: щеки, ски, сноуборд, стоманени и алуминиеви плочи, алуминиеви профили, дърво, камък и изделия от керамика.

http://www.transmaticsrl.com/en/about/

6
продукти

DuPont

Дюпон (E.I. du Pont de Nemours and Company или за кратко DuPont) е химически концерн, основан през юли 1802 г. като компания за производство на барут от френския химик Ельотер Ирене дю Пон в Брендиуайн Крийк, близо до Уилмингтън, Делауър. DuPont прераства в една от най-големите химически компании в света, и през 20-ти век е водач на полимерната революция, като разработва много широко използвани материали като неопрен, найлон, кориан, тефлон, кевлар, майлар, дакрон, първият синтетичен каучук. DuPont също има голям принос към индустрията с хладилни агенти, разработвайки и произвеждайки индустриалната серия фреон, както и по-съвременни вещества, с по-малък отрицателен ефект върху околната среда. Компанията е също много активна в производството на оцветители и пигменти, например за директен печат върху текстил. Повечето вещества и продукти, произведени от DuPont, имат собствена търговска марка. Много от тези марки в днешно време са по-известни и по-широко използвани от генеричното наименование на продукта, например тефлон или ликра.

http://www.dupont.com/

7
продукти

ERGOSOFT

ErgoSoft AG е водещ разработчик на софтуерни решения в продължение на повече от 25 години в сферата на дигиталния печат. Мисията на компанията е да предостави интуитивни решения за висококачествен цифров печат дори и на най-взискателния специалист.

ErgoSoft RIP осигурява най-висока производителност, контрол на качеството и голямо разнообразие от цветове, инструменти за управление и автоматизация на производството.

Основана в Швейцария, ErgoSoft управлява пет дъщерни дружества в САЩ, Китай, Холандия, Португалия и Франция. ErgoSoft RIP се разпространява и поддържа навсякъде по света благодарение на голямата мрежа от упълномощени партньори.

https://www.ergosoft.net/about-us/

0
продукти

CADLINK

CADlink Technology Corporation разработва софтуер за проектиране и производство от над 20 години. Със световна дистрибуторска мрежа, софтуерът CADlink се предлага в повече от 50 страни, на 14 езика чрез над 200 дистрибутора. CADlink разработва 5 марки софтуер: SignLab, EngraveLab, Digital Factory, FilmMaker и ProfileLab за следните пазари: реклама, гравиране, широкоформатен цифров печат, декорация на облекла, персонализация и персонализиране, ситопечат, графики на автомобили и много други пазарни ниши, които изискват технология за дизайн и печат, включваща интерфейс с различни производствени устройства.

https://www.cadlink.com/index.php/en/

0
продукти

ONYX

Onyx Graphics, Inc. е основана през 1989 г. в Солт Лейк Сити, Юта, САЩ. В началото голямата цел е да се помогне на клиентите да постигнат цветен печат с електростатични принтери за настолен и широкоформатен печат. Всъщност групата потребители на Onyx Graphics включва толкова много и влиятелни пазарни лидери, че групата се превръща в Асоциация за цифров печат и визуализация (DPIA), която в крайна сметка прераства в днешната Специална асоциация за графично изобразяване (SGIA).

Onyx Graphics продължава да преследва визията на компанията - да помага на клиентите да увеличат производителността, да намалят разходите и да спечелят конкурентно предимство с превъзходно качество на печат и цветовъзпроизвеждане. Продуктовото портфолио на Onyx Graphics предлага цялостни решения за работния поток по печат - от проектиране до довършителни работи.

http://www.onyxgfx.com/overview/

0
продукти

MEP Teknik

С 30-годишния си опит в сектора, MEP Teknik произвежда всичко небоходимо за пълния процес на боядисване от самото начало до край. Усъвършенствайки новите технологии в системите за прахообразно и течно боядисване фирмата расте стремително и целенасочено. В същото време проследявайки развитието на сектора на световно равнище, представя на родния пазар всички продукти, които се използват и внедряват в сектора. Също така, чрез намиращите се в Русия и България офиси, представя технологиите и производството си и в тези региони.

http://mepteknik.com/bg/

1
продукти

PRINT EQUIPMENT

Welcome at Print Equipment, your reliable partner for all printing systems, transfer press systems and sublimation printing articles. Your customers are looking for special gift ideas imprinted with their logo or motto? We have plenty of ideas for you! Print Equipment is based in Ottersweier in Southern Germany. From here we provide our customers worldwide with gift and promotional articles which can be printed on. We deliver the complete equipment to enable you to establish an efficient and intelligent production line. Not only do we offer a vast selection of articles ready for transfer printing but also the necessary printing and transfer systems.

http://www.printequipment.de/en/company/

0
продукти

IDGAMAX

Производител на висококачествени професионални машини и заготовки за персонализация за значки, магнити, ключодържатели.

https://www.idgamax.com/en/

3
продукти

Нови продукти

НАЙ-ПРОДАВАНИ ЗА ДЕНЯ: