Добре дошли в нашия магазин
Решения за професионалисти
Вижте всички статии

Epson SureLab D1000A е уникално решение за печат на фотокниги

Epson SureLab D1000A е уникално решение за печат на фотокниги

Epson SureLab D1000A  е много повече от фотопринтер. Дори определението DryLab не е достатъчно, защото това е първото устройство, което оптимизира и автоматизира някои от най-времеемките процеси във фотографския печат.

Да започнем с форматите - вече няма никаква нужда да сменяте ролки с хартия или формати, докато снимате на събитие или в студиото! Epson SureLab D1000A позволява да заредите хартия по три различни начина:

 • Ролна хартия от 89 до 210 мм ширина, ролките обикновено са 65 метра дълги. Най-популярните ширини ролки са 127 мм, 152 мм и 210 мм (или 203, според стандарта на работа).
  • При зареждане на 127 мм ролка, могат да се печатат снимки 9/13 или 13/18.
  • При зареждане на ролка 152 мм, могат да се печатат снимки 10/15 и 15/21, квадрати 15/15, фото-ивици 5/15, както и панорами с произволен размер, до 1 метър - особено полезно, когато трябва да се изработват фотоблокчета по lay-flat технологията, с използване на двустраннолепящ картон.
  • При зареждане на ролка 210 мм, могат да се отпечатват стандартните А4 и А5 формати, квадрати 21/21, панорами до 1 метър и разгъви (разтвори) за lay-flat фотоблокове, с двустранно лепящ картон, с крае формат на блокчето А5 портрет, 20/20 или А4 пейзаж.
 • В тавата - до 100 листа фотохартия с формат от 10/15 до А4 - стандартна или ДВУСТРАННА! Това е уникално предимство на D1000A, защото поволява отпечатването на фотокниги на двустранна хартия, евтино, бързо и без намеса на оператор. Единственото, което се изисква от оператора, е да вземе отпечатаните листове и да ги подвърже с някоя от системите Opus MetalBind, Opus C-Bind или Opus TerBind. Използването на двустранна фотохартия и способността на принтера да печата автоматично от двете страни, спестява много време и грешки, и освен за фотокниги, може да върши работа и за отпечатване на картички или снимки, с реклама на гърба, като на задната част се отпечатват денните на фотографа или организатора на събитието, например!
 • D1000A разполага и с горен път за подаване на единични листове, с формат от 10/15 до А4.  

За натовареният професионален фотограф това означава спокойствие и възможност да се занимава с фотографската работа, докато D1000A произвежда печатната продукция. Независимо дали в студиото, или на събитие, може да се заредят произволни конфигурации, според конкретните нужди - например, може да се зареди ролка 152 мм в касетата, от която да се печатат стандартните 10/15 и 15/20, в тавата да се зареди 13/18, или двустранна хартия, а през горния път да се подават единични листове по-екзотични формати или различни типове хартия. Това означава, че в натоварен сезон, няма да се налага смяна на ролката в машината, докато не се изчерпи! При поръчка за 10/15 или 15/20, принтерът ще ползва ролката, при 13/18 ще взима хартия от тавата, а при поръчка за А4 или накакъв друг вид хартия, да се подаде лист през горния път, без да се вадят ролки или листове от касетите.

Машината сама сменя източниците на хартия, без да изисква намеса от оператор.

Отпечатването и подвързването на фотокниги по lay-flat технологията (с двустраннолепящ картон между разгъвите/разтворите) е процес, подходящ за поръчки с по-висока стойност и в луксозния сегмент.
D1000A е идеален за тази цел, но възможността му да печата автоматично двустранно, на подходяща хартия, го превръщат в незаменим инструмент за определени типове поръчки - евтини и бързи фотокниги за училища, детски градини, хотели и курорти, каталози за модни и мебелни фирми, презентации за архитекти и интериорни дизайнери, презентации за продажба на недвижими имоти или екскурзии, портфолиа на гримьори и фризьори, менюта в луксозни ресторанти, където се изисква перфектно качество на изображението, но на приемлива цена и максимално бързо!

В този клас приложения, D1000A няма конкуренция. Той е много повече от принтер. Той е решението за успех!

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  Все още няма коментари

Нови продукти

НАЙ-ПРОДАВАНИ ЗА ДЕНЯ: