Добре дошли в нашия магазин
Решения за професионалисти
Epson D800 Dry Lab фотопринтер на изплащане без оскъпяване, за 12 или 18 месеца, през TBI Pay.
Вижте всички статии

10 идеи как бизнесът ви да бъде в услуга на клиентите, докато са по домовете

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Здравейте, партньори и приятели!

 

Надяваме се, че сте здрави, надяваме се, че семействата, близките и приятелите ви също са добре и преди всичко ви пожелаваме да се запазите здрави и с висок дух!

 

Моментът е труден за всички, включително за вас и за нас, но животът продължава и заедно трябва да се адаптираме към ситуацията, за да се справим с предизвикателствата.
В момента хората са по домовете си, те не организират събития, не идват за снимки в студиото ви, дори работят от вкъщи.

 

Разбира се, всеки е обезпокоен, повече или по-малко, но с всеки изминал ден става ясно, че не можем просто да чакаме държавата да се погрижи за нас на 100%.

 

Изолацията ни предизвиква да мислим активно и да търсим нови възможности.
Споделяме няколко идеи с надеждата, че ще помогнат да раздвижите нещата и ще ви провокират да търсите нестандартни решения:

 • Ако имате принтер, свържете се с доволните си клиенти, на които сте снимали сватба, детски празник, фотосесия и им предложете да подберете заедно няколко фотографии и да ги отпечатате, под формата на снимки, албумчета, колажи, пъзели, календари, картички, сублимационни чаши, фото-сувенири Adventa и т.н., а готовите продукти да изпратите по куриер. Можете дори да предложите да разпратите тези продукти директно към техни близки, които живеят далече и ще се зарадват да разгледат снимки на любими хора, от важни моменти, докато са разделени заради карантината. Всяка баба и дядо ще бъдат щастливи да получат фотокнига или албумче със снимки на внуците, а и със снимки на родителите, които си остават техните деца завинаги. Така ще помогнете на хората да се почувстват отново заедно и ще им доставите радост. Дори и печалбата да е минимална, клиентите ще ви бъдат благодарни и няма да забравят радостта, която сте им доставили, а когато се върнем към нормалния живот, те ще си спомнят за вас, когато им потрябва фотограф.
 • В момента семействата, които имат деца-ученици, трябва да осигурят нормално протичане на процеса по дистанционно обучение. Това е голямо предизвикателство, защото много ежедневни продукти и услуги, с които всеки е свикнал до степен да не ги забелязва, вече са труднодостъпни. Можете да им предложите да им разпечатате тестове, презентации, уроци, помощни материали, седмични планери и графици, табла за задачи и много други неща. Ако ги изпълните дистанционно и ги доставите с куриер, вие ще спестите на клиентите си риска да излизат от вкъщи и да обикалят града, в търсене на отворено ателие за услуги.
 • Хората, които работят от вкъщи, също имат нужда от отпечатване на документи, фактури, оферти, презентации, визуализации, чертежи, инструкции, етикети и много други - ако можете да решите този проблем и да осигурите бърза доставка до дома им или до адреса на техен клиент или работодател, вие ще им бъдете полезни и ще им спестите излизане навън и рисковани контакти.
 • Малките деца, затворени вкъщи, заради карантината, имат нужда от развлечение и забавно обучение - можете да отпечатате и доставите различни забавни фото-сувенири, хартиени пъзели и модели за изрязване и залепване, за оцветяване, хартиени рокли за куклите, самолетчета за сгъване, маски на супергерои, въртележки и хвърчила, забавни детски лексикони и хартиени стикери. Те ще направят интересно ежедневието и ще спечелят ценни часове на родителите - за работа или почивка с чаша вино.
 • Препоръчайте на Вашите клиенти да отделят време, за да свалят и подредят снимките, които са направили с мобилните си телефони през времето на карантината или преди това. Нека знаят, че най-добрите им попадения могат да бъдат отпечатани и рамкирани от вас, защото в тези трудни дни, спомените за хубавите моменти и любимите хора имат голяма стойност за всеки.
 • Използвайте свободното време, за да обновите мострите, които показвате на клиентите си, за да ги впечатлите с освежена визия, когато посетят офиса или студиото ви, щом извънредното положение бъде премахнато.
 • Обновете сайта си, създайте адекватна възможност за онлайн поръчки на фотографски продукти - сувенири, снимки, албуми, календари, фотокниги, голямоформатни фотографии, канави и т.н.
 • Предложете своя авторска художествена фотография за продажба, в отпечатан вид - по време на принудителния престой, много хора ще решат да освежат интериора си и ако са ви почитатели, има реален шанс да изберат модерна артистична фотография от български автор, вместо китайска картина от търговска верига.
 • Проучете възможностите да продавате на крайни клиенти, в цял свят, артистични фотографски продукти, чрез различните онлайн платформи, например Etsy.
 • Разгледайте и условията на сайтовете за Stock фотография и видео - карантината принуждава бизнесите да комуникират основно през интернет, за което са им нужни интересни фотографии, а заснемането на видео по поръчка е доста затруднено в момента, заради рестрикциите за събиране на повече хора на едно място.

Не забравяйте, че вашето обаждане и предложение трябва да са приятелски и човешки, защото човещината е първото, от което всеки днес се нуждае най-много!

 

 

Препоръчваме ви да разпределяте обмислено финансите си и да купувате само неща, за които сте сигурни, че са ви нужни.
Ние сме на разположение, работим и изпращаме поръчки и НЕ ви препоръчваме презапасяване, защото разполагаме с достатъчно продукти на склад.

 

Все пак, прегледайте дали имате минималното необходимо количество консумативи, мастила, хартии и т.н., за да можете да изпълните първите предстоящи поръчки и да не се налага да забавяте или отказвате поръчка към клиент, заради забавена от куриера пратка.
Нашите доставки зависят в момента на 100% от работата на куриерите и ние сме им благодарни за риска, който поемат, заставайки на първа линия в борбата за осигуряване на що-годе нормален живот и бизнес за всички нас.

 

Заставаме с вас! 
Eкипът на FACTOR.BG

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  Все още няма коментари