Добре дошли в нашия магазин
Решения за професионалисти
Вижте всички статии

10 идеи как бизнесът ви да бъде в услуга на клиентите, докато са по домовете

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Здравейте, партньори и приятели!

 

Надяваме се, че сте здрави, надяваме се, че семействата, близките и приятелите ви също са добре и преди всичко ви пожелаваме да се запазите здрави и с висок дух!

 

Моментът е труден за всички, включително за вас и за нас, но животът продължава и заедно трябва да се адаптираме към ситуацията, за да се справим с предизвикателствата.
В момента хората са по домовете си, те не организират събития, не идват за снимки в студиото ви, дори работят от вкъщи.

 

Разбира се, всеки е обезпокоен, повече или по-малко, но с всеки изминал ден става ясно, че не можем просто да чакаме държавата да се погрижи за нас на 100%.

 

Изолацията ни предизвиква да мислим активно и да търсим нови възможности.
Споделяме няколко идеи с надеждата, че ще помогнат да раздвижите нещата и ще ви провокират да търсите нестандартни решения:

 • Ако имате принтер, свържете се с доволните си клиенти, на които сте снимали сватба, детски празник, фотосесия и им предложете да подберете заедно няколко фотографии и да ги отпечатате, под формата на снимки, албумчета, колажи, пъзели, календари, картички, сублимационни чаши, фото-сувенири Adventa и т.н., а готовите продукти да изпратите по куриер. Можете дори да предложите да разпратите тези продукти директно към техни близки, които живеят далече и ще се зарадват да разгледат снимки на любими хора, от важни моменти, докато са разделени заради карантината. Всяка баба и дядо ще бъдат щастливи да получат фотокнига или албумче със снимки на внуците, а и със снимки на родителите, които си остават техните деца завинаги. Така ще помогнете на хората да се почувстват отново заедно и ще им доставите радост. Дори и печалбата да е минимална, клиентите ще ви бъдат благодарни и няма да забравят радостта, която сте им доставили, а когато се върнем към нормалния живот, те ще си спомнят за вас, когато им потрябва фотограф.
 • В момента семействата, които имат деца-ученици, трябва да осигурят нормално протичане на процеса по дистанционно обучение. Това е голямо предизвикателство, защото много ежедневни продукти и услуги, с които всеки е свикнал до степен да не ги забелязва, вече са труднодостъпни. Можете да им предложите да им разпечатате тестове, презентации, уроци, помощни материали, седмични планери и графици, табла за задачи и много други неща. Ако ги изпълните дистанционно и ги доставите с куриер, вие ще спестите на клиентите си риска да излизат от вкъщи и да обикалят града, в търсене на отворено ателие за услуги.
 • Хората, които работят от вкъщи, също имат нужда от отпечатване на документи, фактури, оферти, презентации, визуализации, чертежи, инструкции, етикети и много други - ако можете да решите този проблем и да осигурите бърза доставка до дома им или до адреса на техен клиент или работодател, вие ще им бъдете полезни и ще им спестите излизане навън и рисковани контакти.
 • Малките деца, затворени вкъщи, заради карантината, имат нужда от развлечение и забавно обучение - можете да отпечатате и доставите различни забавни фото-сувенири, хартиени пъзели и модели за изрязване и залепване, за оцветяване, хартиени рокли за куклите, самолетчета за сгъване, маски на супергерои, въртележки и хвърчила, забавни детски лексикони и хартиени стикери. Те ще направят интересно ежедневието и ще спечелят ценни часове на родителите - за работа или почивка с чаша вино.
 • Препоръчайте на Вашите клиенти да отделят време, за да свалят и подредят снимките, които са направили с мобилните си телефони през времето на карантината или преди това. Нека знаят, че най-добрите им попадения могат да бъдат отпечатани и рамкирани от вас, защото в тези трудни дни, спомените за хубавите моменти и любимите хора имат голяма стойност за всеки.
 • Използвайте свободното време, за да обновите мострите, които показвате на клиентите си, за да ги впечатлите с освежена визия, когато посетят офиса или студиото ви, щом извънредното положение бъде премахнато.
 • Обновете сайта си, създайте адекватна възможност за онлайн поръчки на фотографски продукти - сувенири, снимки, албуми, календари, фотокниги, голямоформатни фотографии, канави и т.н.
 • Предложете своя авторска художествена фотография за продажба, в отпечатан вид - по време на принудителния престой, много хора ще решат да освежат интериора си и ако са ви почитатели, има реален шанс да изберат модерна артистична фотография от български автор, вместо китайска картина от търговска верига.
 • Проучете възможностите да продавате на крайни клиенти, в цял свят, артистични фотографски продукти, чрез различните онлайн платформи, например Etsy.
 • Разгледайте и условията на сайтовете за Stock фотография и видео - карантината принуждава бизнесите да комуникират основно през интернет, за което са им нужни интересни фотографии, а заснемането на видео по поръчка е доста затруднено в момента, заради рестрикциите за събиране на повече хора на едно място.

Не забравяйте, че вашето обаждане и предложение трябва да са приятелски и човешки, защото човещината е първото, от което всеки днес се нуждае най-много!

 

 

Препоръчваме ви да разпределяте обмислено финансите си и да купувате само неща, за които сте сигурни, че са ви нужни.
Ние сме на разположение, работим и изпращаме поръчки и НЕ ви препоръчваме презапасяване, защото разполагаме с достатъчно продукти на склад.

 

Все пак, прегледайте дали имате минималното необходимо количество консумативи, мастила, хартии и т.н., за да можете да изпълните първите предстоящи поръчки и да не се налага да забавяте или отказвате поръчка към клиент, заради забавена от куриера пратка.
Нашите доставки зависят в момента на 100% от работата на куриерите и ние сме им благодарни за риска, който поемат, заставайки на първа линия в борбата за осигуряване на що-годе нормален живот и бизнес за всички нас.

 

Заставаме с вас! 
Eкипът на FACTOR.BG

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  Все още няма коментари

Нови продукти

НАЙ-ПРОДАВАНИ ЗА ДЕНЯ: