Добре дошли в нашия магазин
BGN
  • BGN
  • EUR
Решения за професионалисти
Вижте всички статии

Сублимация и приложението и във вашия бизнес!

Sawgrass - сублимационни мастила и принтери за сублимация за вашия успешен бизнес

 

 

 

Най-бързо разрастващият се сегмент в индустрията с персонализация продължава да бъде сублимацията. Макар че лазерните технологии, UV печата, директният печат и други методи за персонализация се разрастват, ниските разходи при сублимацията и голямото разнообразие от възможни продукти я държат начело в класациите.

Може би сте се замисляли за сублимация - било като бизнес сам по себе си, или като добавка към бизнеса, който вече имате - но вие сте се колебали по една или друга причина. Тази статия може да ви помогне да изясните някои от въпросите си и да ви помогне да разберете точно какво е необходимо, за да бъдете успешни.

Има няколко неща, които трябва да се вземат предвид при определяне дали сублимацията е подходяща за вас, включително разходите за оборудване и дори по-малко осезаемите области на изграждане на успешен бизнес за сублимация, като маркетингa. По принцип тези съображения могат да бъдат разделени на две области: "Нещата", които трябва да купите, и "нещата", които трябва да направите.

"Нещата", които трябва да купите:

"Нещата", които трябва да купите, се състоят от няколко елемента, включително сублимационен принтер, термопреса и компютър. Ако това звучи като прекалено опростяване, то наистина не е така. Това е всичко, от което се нуждаете по отношение на оборудването. Мъдрия избор, когато решавате кой принтер, термопреса и т.н., да изберете, е малко по-сложен. Ето част от информацията, за да изберете правилния път.

 

- Сублимационен принтер, (ние бихме го нарекли система)

 

Правейки проучване под наслова сублимационен принтер ще попаднете на доста продукти наречени по този начин, но в повечето случай единственото вярно от описанието, е думата принтер. Да това е принтер, но никой не уточнява, че реалното му предназначение е фото принтер или машина създадена за да печата снимки върху фото хартия. С цел разпространението и продажбата на неоригинални сублимационни мастила и консумативи - а този бизнес е огромен в световен мащаб, много от производителите зареждат определен модел фото принтер с некачествени консумативи и го предлагат като готово решение за сублимация.

Разбира се тези продукти се продават с единственото си "предимство" – Евтино! Никой обаче няма да обърне внимание на цената зад думата евтино. Поради причината, че тези принтери са всъщност проектирани за друго приложение, зареждайки ги с неоригинални сублимационни мастила, без съмнение ще се сблъскате с редица проблеми като: запушени печатащи глави, ниско качество на печат, огромно количество брак, както и сигурна липса на софтуер за печат, цветни профили и съпорт от страна на търговеца.

За щастие този тип продукти и бизнес модели работят на принципа „еднократна продажба“ и съвсем скоро уважаващият себе си бизнес стига до правилния избор. Като за край на негативната реалност на този пазар ще ви дадем един Hint! - сублимационен принтер EPSON с формат A4 или A3 – няма!

 

Има две системи, от които можете да избирате.  Двата принтера се продават От и са проектирани изключително за Sawgrass Technologies. Компания развиваща сублимационния бизнес в световен мащаб, предлагаща на свойте клиенти готовo решение включващо:

  • Надежден принтер създаден само и единствено за сублимация
  • Сублимационни мастила от най-висок клас Subli-Jet HD
  • Сублимационна трансферна хартия TruePix
  • Софтуер за печат и управление на цветовете
  • Пълна гаранция на системата от 2 години

И ние ще добавим неограничен телефонен и дистанционен съпорт за да гарантираме безпроблемната работа на системата.

 

 

 

 

Sawgrass Virtuoso SG400 предлага печатна площ от 210 х 297 мм (А4), лесен за употреба и използва три цветни касети с размер 29 мл. и една черна касета от 42 мл. Тази конфигурация включва софтуер Virtuoso Print manager и CreativeStudio - софтуерен пакет за графичен дизайн, пълен комплект мастила и пакет сублимационна хартия A4 от 100 листа – всичко необходимо за да започнете работа веднага след получаването на продукта.

 

 

 

 

Sawgrass Virtuoso SG800 е основно същия принтер като SG400, но предлага по-голяма печатаема площ от 280 х 432 мм и допълнителни функцията, като байпас за хартия с размери до 330 x 483 мм. Този принтер използва касети с еднакъв размер като SG400 плюс опцията за касети с по-голям обем, което води до по-ниска себестойност на крайния продукт.

 

 

 

Определящото при този избор очевидно е размера за печат на двата принтера!

 

- Термо преса

 

За да протече процеса на сублимация (трансфер на напечатаното изображение от хартията към продукта за персонализиране) е нужна температура от поне 180 ͦ C, като тя варира до 200 ͦ C, в зависимост от продукта за сублимиране. Тук идва нуждата от термопреса.

На какво трябва да обърнем внимание при избора на качествена термо преса?
Задължително условие е пресата да награвя, поддържа и предава равномерно зададената от нас температура.

При леки разминавания в зададените параметри от температура, време и натиск, вероятността да получим неравномерен или некачествен трансфер са големи. В тези случай, колкото и добра сублимационна система да притежавате ще трябва да понесете известно не-малко количество бракувани продукти.

За разлика от останалата част от оборудването в този тип бизнес термо пресата би трябвало да надживее всички машини в офиса и да ви служи поне 20 години. Имайки предвид живота и многообразното приложение на този продукт определено трябва да гледате на похарчените пари за него като на добра инвестиция.


Добавяйки термопреса в своето производство, веднага плучавате възможността използвате и голямо разнообразие от медии за трансфер върху черни, цветни и светли памучни материи, които няма как да направим чрез сублимация.

Имайки предвид, че добавянето на сублимационна система към бизнеса ни, не трябва да е свързано с прекалено големи инвестиции искам да ви предложа подходящи варианти , покриващи всички изисквания за да се възползвате максимално от този тип процес.

Transmatic TMH 28 – покриващ всички стандарти за качество и надеждност, този модел ви предлага площ за трансфер от 38 x 38 см.

 

 

Transmatic TMH 29 – тук нагряващата повърхност е 38 х 45 см. и е достатъчна да покрие напълно и разпечатките от формат A3.

 

 

И двата модела се предлагат с 1 година гаранция на електрическите и механични елементи и 3 години гаранция на електрониката, както и безплатна доставка до ваш адрес, при поръчки направени на FACTOR.BG

Всички продукти на Transmatic може да намерите тук.

Говорейки за сублимация първия продукт, за който всички се сещаме са чашите.
Вече знаем, как някак си магически нашата снимка се е озовала върху чашата ни за сутрешно кафе. За да сублимираме чаши обаче ни е нужна термопреса за чаши.

Ето и нашето предложение:

 

 

Geo Knight DK3 – термопресата е подходяща за чаши 11, 15 и 16 oz

Термопресата се предлага с 3 години гаранция на нагревателя или 3000 трансфера, което се изпълни първо.

Всички продукти на Geo Knight може да намерите тук.

 

- Компютър

 

Тъй като принтера се нуждае и от устройство, което да го управлява без да губим редове ще вметнем, че сублимационната система не изисква нищо повече от стандартен компютър, покриващ работните нужди на един офис.

 

Ето че стигнахме и до „нещата“, които трябва да направите за да бъде инвестицията ви в сублимационен бизнес успешна.

- Маркетинг

 

Разговаряхме за оборудването... Със сигурност сме готови, нали? Не съвсем. Има още едно нещо, което доста често пропускаме: Маркетинг.

    Това всъщност е може би най-важният елемент и обикновено е най-необмисления. Всички достъпни за нас процеси за персонализация представляват чудесни възможности за допълнителна печалба, но само ако определим отговорите на няколко ключови въпроса, преди да инвестираме в системите.

1)Какво ще направите? 2) На кого ще го продадете? 3) Как ще го продадете?

Базов маркетинг или бизнес план, ако желаете, но както и да го наричате, не забравяйте да го направите. Какви сублимационни продукти искате да предлагате?
Фото чаши, кейсове, фото панели, плакети, пъзели, рамки, ключодържатели,
орнаменти, баджове, таблеки и т.н. и т.н. – изборът и пазара са необятни.

Прилагам част от разнообразието на продукти за сублимация предлагани от водеща фирма в областта, гарантираща за най-високо качество.

 

ChromaLuxe - Заготовки за сублимация с индустриално нанесен полиестерен слой

 

 

 

Unisub - Избор от плакети, пъзели, часовници и рамки, през ключодържатели, подложки и табли за сервиране, гривни и орнаменти за украса, до продукти, подходящи за офиса - баджове, табелки, поставки за визитки и за лепящи листчета... и още много други.

 

 

Определете кой ще бъде вашият пазар. Ще бъдат ли съществуващи клиенти или ще таргетирате изцяло нови групи? Ще търсите ли пазарна ниша или ще станете масови? Продажбите Ви ще идват ли от директен контакт или от интернет?

Сублимационните продукти могат да предложат марж на печалба от 1000%  за някои продукти. Разбира се, 600 процента са често срещани за много продукти, като например баджове, етикети за чанти, регистрационни номера и много други. Дори и продуктите с по-ниска печалба, като тениски и чаши за кафе, предлагат най-малко 300 процента и често повече - марж на печалба, който много фирми искат.

Не забравяйте тези много важни три въпроса. Щом се почувствате уверени в тези отговори и сте намерили добър доставчик, който мислите, че ще приеме вашето развитие за своя цел, вие сте готови да инвестирате и да започнете да печелите пари! Късмет!

 

Статията написа: 
Иван Дамянов
e-mail: marketing@factor.bg
тел.: 0893393945

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари