Добре дошли в нашия магазин
Решения за професионалисти
Вижте всички статии

Фотографът Чарли Уайт и неговият принтер EPSON SureColor SC-P9000

Фотографът Чарли Уайт и неговият принтер EPSON SureColor SC-P9000

Широкоформатен мастиленоструен принтер EPSON SureColor SC-P9000 STD, 44"/111.8 см

Чарли Уайт е утвърден като един от водещите пейзажни фотографи в света.

 

Неговите творби са особено известни със своята безупречна композиция, мир и спокойствие и този неподправен стил се оказа много популярен сред колекционерите. Снимките му се съхраняват в частни и корпоративни колекции по целия свят.

 

“Зрителя трябва да повярва в образа – по време на заснемане на снимката се опитайте да си представите готовия отпечатък окачен върху стената.“

 

Неговата „истина“:

Камера: Hasselblad 503cw

Принтер: Epson SureColor SC – P9000, който наскоро е заменил Epson Stylus Pro 9880. Използва принтери Epson от 20години, защото харесва начина по който показват неговата работа и надеждността, която предоставят.

 

За отпечатването на снимки: „Печатането е правилното наследство на снимката и вярвам, че ако направите своя снимка, трябва да направите и свой собствен печат. Никога няма да забравя първия печат, който направих на Epson преди години. Панорама на езерото Титикака. Когато видях отпечатъка,  той ме отведе отново в момента в който бях направил снимката. Печатът има тази сила, той Ви дава дълбока връзка и пълна ангажираност с вашето изображение.”

Една от най-продаваните снимки на Чарли Уайт.Британският пейзажен фотограф Чарли Уайт.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Роден е през 1949 г. В началото на кариерата си, британският фотограф Чарли Уайт работи в телевизията и театралната индустрия в продължение на десетилетие, където се очарова от театралното осветление и дизайн. Това му помага да осъзнае как светлината и сянката могат да разкрият пейзаж и го насочва към фотографията.

 

През последните двадесет и пет години е изнасял лекции из цяла Великобритания, Европа и САЩ. Той е провел многобройни изложби в цял свят, включително Лондон, Токио, Сидни, Бризбейн, Мелбърн, Ню Йорк и Калифорния. Уайт е дал и продължава да дава уроци на любители, професионални и амбициозни фотографи от всички възрасти от Великобритания, Австралия, Европа и САЩ.

 

Снимките на Чарли разкриват своята дълбока любов към пейзажа и ефекта на светлината и сенките. "Ние все повече се откъсваме от нашия естествен свят и искам да го променя, като показвам и споделяме истината за красотата, която ни заобикаля", казва той. "Аз съм най-щастлив и истински доволен, когато улавям същността на това, което виждам и чувствам в този уникален момент. Когато видях отпечатъка, мирът и съзерцанието, които преживях, когато направих снимката, се върнаха изцяло към мен, това е много лично преживяване. "

 

Уайт е амбициран да отпечата снимките си и да убеди другите, че радостта от принтирането е толкова голяма, колкото радостта, когато прави снимката : "Печатът е логичното наследство на снимката и й дава трайност", казва той. "Когато погледнете отпечатъка, трябва да се върнете към истината на момента в полето, небето, вятъра, водата, светлината. Всички тези чувства и всички елементи и ролята, която са играли, трябва да ви бъдат върнати. Искам зрителят сърдечно да повярва в моята снимка в печатна форма и да почувства, че стои точно там с мен, когато я заснемам. Това е окончателният вариант, в който искам да бъде показана. Няма място за съмнения!“

 

Чарли наскоро бе модернизиран с нов принтер Epson SureColor SC-P9000 и сега редовно изработва красиви отпечатъци от 1 м² в ограничени серии за галерии и изложби в цял свят. "Големите разпечатки не са изключение в днешно време и има нарастващо търсене за тях, особено от САЩ", казва той.  "Хората не трябва да се страхуват да използват професионални широкоформатни фотопринтери. Работата става много лесна след много кратко време и човек просто трябва да прекара малко време да се запознае с принтера и какво може да направи.“

 

"Никога не съм разбирал как някой може да инвестира толкова много от себе си в своите снимки и след това да не завърши кръга, като го отпечата сам, защо да помолите някой друг да го интерпретира и да го отпечата за вас? Все пак, аз съм наясно, че не всеки фотограф на пейзажи може да спести време за отпечатване. Има някои изключително добри студиа и ако фотографите не могат да намерят време за отпечатване на собствената си работа, аз препоръчвам да отидете в студио с  принтери на Epson и да работите в тясно сътрудничество с тях, за да създадете печат, с който сте доволни ".

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари