Добре дошли в нашия магазин
Решения за професионалисти

Desktop сублимация със Sawgrass Virtuoso SG400/SG800 - море от възможности!

Дата: 2017-05-23

Самата концепция на сублимационните гел-системи Ricoh-Sawgrass е изключителна: безкомпромисно качество на печата, постоянни ярки цветове, липса на запушвания, удобен и интуитивен софтуер и безпроблемност на експлоатацията, покрита с пълна гаранция. Наистина страхотно, но в един момент това доведе до появата на много имитации - масово обикновени офисни принтери се зареждаха със сублимационни мастила или рефилни системи и започнаха едни въпроси: защо се запушва системата, защо не печата, защо печата така; един път става, два пъти не става; няма към кого да се обърнат хората, защото производителят на принтера казва: "Вие сте сложили други мастила, гаранцията Ви отпада, няма да сервизираме", производителят на мастилата пък е никому неизвестен азиатец – никакъв шанс за сервиз и съпорт. Хората печатаха без софтуер, без гаранция, без ICC профили и предлагаха на клиентите си непредивидимо качество с непостоянни характеристики. Затова Ricoh и Sawgrass се обединиха и създадоха новия бранд Virtuoso SG400 (A4) и Virtuoso SG800 (А3), който да реши тези проблеми и да Ви даде сигурност и спокойстивие, както и бърза възвръщаемост на инвестицията.


Какво всъщност е сублимацията?
В принтер с пиезо-глава се поставят специални сублимационни мастила. Печата се огледално върху специална сублимационна хартия, която просто пренася дизайна към предмета, който ще се декорира. Пренасянето става чрез нагряване с термопреса, като времето и температурата са различни за различните изделия. При достигане на нужната температура, мастилата се изпаряват (сублимират) и се свързват с полиестерните молекули – така изображението не е на повърхността, а вътре в полиестерния слой. Предметът на декорация трябва да е от полиестер – полиестерен текстил или да бъде покрит със слой полиестерен лак – керамични чаши, чинии, стъклени плочи, алуминиевии или MDF фотопанели, подложки, пъзели и др. След като се извади от термопресата, хартията се изхвърля, а предметът е готов за употреба, без нужда от допълнителни операции. Изображението е с ярки цветове и фини детайли и не може да се изтрие или надраска, тъй като е попило в обема на полиестера.


Предимства:
Вече има всякакви устройства с камера. Хората постоянно снимат и споделят снимките си, а има много празници, поводи, важни моменти и скъпи спомени, които си заслужава да бъдат запазени за дълго.

Сублимацията е един чудесен вариант за запазване на тези моменти, защото:
- има голямо разнообразие от продукти с различни форми, размери и приложение,
- не е скъпа, не се уврежда лесно, а цветовете не се променят с годините,
- богато разнообразие от материали – дърво, керамика, стъкло, метал, текстил и др.


Приложения: 
Със сублимация можете да декорирате много неща за много хора - самият фотопазар е потребителски и професионален:
* потребителски –
чаши, фотопанели, шалчета, рамки, орнаменти (представете си коледна елха, украсена с орнаментите на Chromaluxe и Unisub, декорирани със семейни снимки; освен това от тях става страхотна украса за сватби, кърщенета и пр.), кейсове, тениски, възглавнички;
* професионален –
фотопанели, с размери и качество на отпечатаното изображение, достойни да бъдат подредени в галерия; това са също така фирмени рекламни материали, обозначителни табелки за машини или за хотели, офиси и обществени сгради, баджове, всякакви продукти, предназначени за промоционални цели или за използване в бизнес – произовдство, услуги... - вижте продуктите Unisub.

Можете да работите с фотографи, дизайнери, художници, клубове, училища, университети и други организации, но можете да работите и с крайни потребители.

Можете да изобразите цикъла на живота:
- началото на живота:
плакети, възглавнички, ключодържатели, чаши – всеки се радва на мил подарък, декориран с най-новия член на семейството.
- специалните моменти в живота и празници: същите и други артикули, декорирани със снимки от университета, дипломирането, отбора, сватбата...
- краят на живота: мемориални, възпоменателни плочи...


Какво очакват да видят клиентите, които купуват тези продукти за себе си или за любим човек и как да им го дадете: хората поставят върху тези предмети фотографии с любимите си хора, отбори, групи; в повечето случаи ги подаряват на любим чивек; или пък стартират рекламна кампания и разчитат на Вас за брандирането на определени изделия. Не можете да си позволите да рискувате с качеството. 

Решението: Sawgrass Virtuoso SG400/SG800 – специални гел-мастила с 3 пъти по-добра покривност и постоянно високо качество; лесен Power Driver софтуер, който Ви позволява да печатате директно от Corel и Adobe, както и софтуер Creative Studio, който се състои от 2 модула: Online Designerс богат избор от готови дизайни, графики, фотографии, база данни с формите и размерите на продукти за декориране (Chromaluxe, Unisub…), по които лесно можете да подредите дизайна си, както и модул Print & Color Manager, който всъщност е програма, която се инсталира на компютъра и позволява да отпечатате изображенията, направени с Online Designer, с възможно най-доброто качество, съобразено с изделието, което ще се декорира. Софтуерът се инсталира много лесно, само след елементарна регистрация в сайта на Sawgrass, но не е проблем наш сервизен специалист да го направи дистанционно за Вас!

Защо да изберете Virtuoso от Sawgrass - защото е оригинална, специално създадена за това система. По-горе споменахме постоянно високото качество на печат, казахме и за софтуерите, които улесняват работата и ни спестяват пари.

Освен, че работят безпроблемно, дори и при по-рядко използване, принтерите Virtuoso печатат и икономично, като икономията идва не толкова от цената на мастилата, а от добрата им покривност, високото качество и предвидимите резултати, които получавате всеки път. Печат без брак! Иначе разходът на мастило за А4 е 65-97 ст., а един комплект е достатъчен за около 400 листа. Е, първоначално са около 200, тъй като част от мастилата отива за запълване за системата, но и с 200 листа пак възвръщате инвестицията си (200 тениски са около 4000 лв, 600 чаши са около 6000-7000 лева) – и това, ако включим в стойността на инвестицията и необходимите термопреси.

И най-накрая, но не последно място, а по-скоро като за десерт – 2 години ПЪЛНА гаранция, професионален сервиз и съпорт по телефон и онлайн.
 



Екипът на FACTOR.BG е на Ваше разположение за допълнителна информация, демонстрации, тестове и поръчки.