Добре дошли в нашия магазин
BGN
  • BGN
  • EUR
Решения за професионалисти


Katana фотомедии - многообразие от видове и идеи за приложения

Дата: 2017-05-22
Професионалните инк-джет медии и предпечатен филм Katana за воднобазирани мастила са с качество, равностойно на най-високия клас медии, предлагани от производителите на принтери, като Epson, Hewlett Packard, Canon, Kodak/Encad и т.н., като същевременно цената им е с до 50% по-ниска. Произвеждат се в Япония и се поддържат на склад единствено от FACTOR.BG

Основни характеристики:
- великолепни цветове и изключително широко цветно пространство;
- подходящи за печат с dye, пигментни и UltraChrome мастила;
- универсална съвместимост с настолни и широкоформатни принтери;
- кратко време за изсъхване, дори и при печат на по-наситени и плътни цветни изображения;
- изключителна здравина и дълготрайност; не остaват отпечатъци от пръсти; устойчивост на вода, UV и триене; не се деформират, незaвисимо от количеството мастило върху тях;
- дълговечна, запазва характеристиките си над 100 г.;
- възможност за топло или студено ламиниране след печат;
- медиите са подходящи за всички марки и модели принтери Epson, Canon, HP, Lexmark, Encad, Roland, Mimaki и др., работещи с пигментни или dye мастила, водна база.Многообразие от видове и идеи за приложения:

1. Katana Premium - фотохартии от най-висок клас. Многослойното микропоресто покритие гарантира незабавно абсорбиране на мастилото, допълнителна защита от УВ-лъчи, и водоустойчивост на готовата снимка, печат с резолюция над 5760 dpi, изключително кратко време за изсъхване и устойчивост при триене непосредствено след печата. Пластификацията (RC, resin coated) изолира целулозната база от мастилото, позволявайки произволно намастиляване, без никаква опасност от навълняване или набръчкване на хартията.

Предлагат се в различни формати - от 9/13 до А2, както и на ролки с ширини от 10" (25,4 см) до 44" (111,8 см).

Подходящи са за печат на:
Цветни и черно-бели снимки, интериорни декорации, висококачествени постери, широкоформатна фотография
(Gloss 255, Silk 255, Luster 200, Luster 255, Luster 290, Raster 250)


 

Луксозни фотокниги, ученически, детски и сватбени албуми (особено с двустранна хартия Luster/Luster 250)

      


Календари, плакати и невероятни панорамни снимки - препоръчваме както силно гланцови, така и полугланцови хартии, подходящите формати са А3, А3+, А2 и ролки с ширини 10", 12", 17":
*
Luster 290 - 17" (43,2 см) х 30 м - полу-гланц, бестселър в страната и чужбина;
*
Luster 200 - 10" (25,3 см) х 30 м 
   
Luster 200 - 10" (25,3 см) х 45 м 
   
Luster 200 - 12" (30,5 см) х 30 м 
Luster 200 e икономична алтернатива на Luster 290, която притежава всички нейни качества при по-нисък грамаж. Много подходяща е също за изготвяне на персонализирани корици, фотокниги и албуми, менюта, презентации. Предпочитана за приложения, когато се изисква динамика и контраст, но отраженията и отблясъците са нежелани.
*
Gloss 255 - 12" (30,5 см) x 30 м и Gloss 255 - 17" (43,2 см) х 30 м - среден грамаж, висок гланц.


Уникални портретни фотографии, постери, корици, картички с:
*  
Metallic Luster 245 и Metallic Glossy 245 - придават блестящ и атрактивен завършек.
*  
Raster 250 - полугланцов растер финиш с фина пирамидална текстура на повърхността. Много предпочитана от професионални немски и австрийски фотографи след изложението Photokina 2016, в Германия.2. Katana икономични - отпечатаните изображения са сухи на пипане още при излизането от принтера, но понеже няма бариерен слой, който да изолира хартиената база от влагата, съдържаща се в мастилото, възможно е, при много тъмни изображения да се наблюдава леко навълняване на отпечатаната хартия. Този ефект е краткотраен, като след изпаряването на влагата, хартията възвръща своята първоначална форма и гладкост. Богато разнообразие от  едностранни и двустранни фотохартии, гланцови и матови, изгодни решения за печат на:
Ежедневни снимки - Gloss 200, Gloss 240, Photo Matt 180;
Бюджетно ориентирани фотокниги и албуми - особено подходящи са двустранните Gloss/Gloss 180, Gloss/Gloss 190, Matt/Matt 220, както и гореизброените едностранни медии;
Рекламни материали - постери, флаери, брошури - препоръчваме гореизброените + Gloss/Matt 200

ИЗГОДНО за печат на снимки за документи - Photo Matt 180 9x13 - само 2 стотинки/лист с ДДС.

И още: картички, покани, менюта, каталози, корици, крафт и арт, персонализирани фотосувенири...3. Katana текстурирани - подходящи за печат на снимки, картички, покани, художествени и фотографски репродукции, илюстрации, крафт и арт, корици:
*
Photo Matt Linen 230 - текстурно матово покритие, ефект "грубо ленено платно"
*
Photo Matt Fine Linen 230 - текстурно матово покритие, ефект "фино ленено платно"4. Katana Canvas - артистични канави от памук-полиестер с добро поведение при опъване на подрамка. Подходящи за печат на широкоформатни фотографски изображения, интериорни декорации, репродукции на произведения на изкуството, декори, фонове, завеси, тиражиране на арт-копия:
*
Katana Canvas Bright White 340 - искрящо бяла;
*
Katana Canvas Natural White 340 - натурално бяла.

          5. Katana самозалепващи - препоръчват се за печат на стикери и етикети, изработка на персонализирани твърди корици, кашират се лесно към мукави, велпапе или други подобни, позволявайки изработването на ценово ефективни прототипи или къси серии опаковки и POS материали. Често се използват и за артистични и забавни цели:
*
Premium Silk Sticky 240 - хартия от най-висок клас със сатенен финиш;
*
Matt Sticky 140 - хартия с гладко матово покритие;
*
Gloss Sticky 140 - хартия с високогланцово покритие.Вижте още:
Katana Ink-Jet Wallpaper - инк-джет медия за тапети
Katana Matt 90 - перфектна за чертежи, планове, скици, презентации
Katana предпечатен филм


Цените и текстурите на всички медии Katana можете да разгледате тук.Екипът на FACTOR.BG е на Ваше разположение за допълнителна информация и поръчки.