Добре дошли в нашия магазин
Решения за професионалисти

Epson SureColor F2000 и Forever Flex Soft (No-Cut) - очаквано добра комбинация!

Дата: 2017-03-13

Пълноцветни изображения върху светли и тъмни памучни материи, в комбинация с неонови и металически акценти - мечтата на всеки "дигитален" текстилен декоратор сега е реалност.

Обикновено дигиталните технологии за декорация на текстил са фокусирани върху определено приложение - сублимация върху полиестер, директен печат върху памук, надписи и лога от плотерен флекс. Проблемът е, че в областта на текстила, дизайните често са комплексни и никоя от изброените технологии не е в състояние да покрие всички елементи, родени от въображението на дизайнерите.

От друга страна, дигиталните технологии за декорация на текстил имат огромни предимства, особено във времена, когато клиентите поръчват малки, персонализирани тиражи, дори единични бройки, и искат резултатите веднага.

Когато става дума за пълноцветен печат с фотореалистично качество, принтерите за директен печат са ненадминати. Те успешно конкурират ситопечата в късите и средни тиражи, че дори и в дългите, особено когато става дума за пълноцветен печат въеху светъл текстил. Бебешките и детски дрешки обикновено са светли на цвят, а дизайните са малки, но с множество цветове - класически пример за ниша, сякаш специално създадена за директния дигитален печат и същински кошмар за ситопечата! В комбинация със Oekotex 100 сертификацията, Epson SureColor SC-F2000 е идеалното решение за такива задачи! 

Но има и един проблем - понякога, особено в тинейджърските облекла, дизайнерите залагат ефектни акценти - златно, сребърно фолио, глитери, неонови цветове, светещи в дискотеката и т.н.

Вярно е, че те могат да се добавят към вече отпечатания дизайн, като се изрежат на плотер от плотерно флекс-фолио, но това е скъпа и времеемка добавка. Освен това при рязане с плотер има проблем с дребните елементи на дизайна - при почистването на излишното фолио след плотера, всичко, което е твърде дребно, просто си заминава. А дори и да е възможно да се изчисти, струва ли си пропиляното време? Ами ако е тираж от 50-100 облекла?

Сега има решение на този проблем - революционният Forever Flex-Soft (No-Cut)

Как работи той? 
Материалът представлява листове от прозрачна полиестерна основа (вид апликационна или транспортна лента), върху която е нанесен самият флекс материал. Произвежда се в множество различни цветове, включително бяло, стандартните цветове, неонови и металикови цветове...

Особеното е, че върху тези листове могат да се отпечатват тонерни изображения на обикновен офисен лазерен принтер, дори и черно-бял. 
Изображението трябва да попадне върху флекс-материала, а не върху полиестерната основа. 

На следващата стъпка, напечатаният лист от Flex-Soft се поставя в термопресата, с тонера нагоре, а върху него се поставя специален лист хартия, наречен B-paper Low Temp. Неговата функция е да наслои бяло, термопластично лепило върху тонерното изображение. Лепилото се залепва само върху местата, където има тонер и когато след пресата листът B-paper Low Temp се отдели, върху листa Flex-Soft има наслоено бяло лепило, точно повтарящо тонерния отпечатък. 

Следващата стъпка е трансферът върху дрехата, която вече е отпечатана на директен печат. Изделието се поставя в пресата, листът Flex-Soft се наглася на желаното място, обърнат с полестерната основа нагоре, а с флекс-материала, тонера и лепилото - надолу, към дрехата.

Притиска се с термопресата и след определеното време пресата се отваря, а полиестерната основа се отделя с плавно движение. Какво се е случило - бялото лепило е залепило тонера за текстила и е прикрило цвета на текстила, осигурявайки бяла основа, а тонерът, от своя страна е отнел от флекс материала само там, където е изображението! Остатъкът от флекс материала е останал на полиестерната основа. Няма рязане на плотер, няма нужда от купуване на плотер, няма нужда от досадното и трудоемко белене/почистване на излишните области от флекс, и най-малките детайли са добре трансферирани, дори растеризирани картинки могат да се отпечатат!

След отделянето на полиестерната основа, изделието се поставя отново в пресата за 30 секунди, за окончателно фиксиране и придаване на гланцов или матов финиш, посредством съответната защитна хартия.

Комбинацията от нежния, фотореалистичен отпечатък на Epson SureColor SC-F2000 и наситените, ефектни цветове на Forever Flex-Soft е впечатляваща. 
Най-хубавото е, че всеки, закупил принтер за директен печат
Epson SureColor SC-F2000, обикновено има и термопреса, така че не трябва да прави почти никакви инвестиции, за да използва Forever Flex-Soft - първият попаднал черно-бял лазерен принтер от офиса върхи чудесно работа. Разбира се, Flex-Soft може да се използва и самостоятелно, особено в рекламния текстил, където често дизайните са просто едноцветни надписи или лога. 

Flex-Soft работи не само с памук, но и с полиестер, смеси памук/полиестер, полипропилен (нетъкан текстил), картон, хартия, корици за книги. Можете да откриете множество печеливши приложения във вашия бизнес, без да поемате рискове с големи нови инвестиции.

FACTOR.TEAM е на разположение да ви запознае на практика с възможностите на този уникален нов материал - попитайте ни.

FACTOR.BG осигурява материали за самостоятелни тестове, както и обучения за работа с Forever Flex-Soft в нашия демонстрационен и тренировъчен център. 
Те са безплатни за всеки, който иска да внедри тази технология в своя бизнес. 
Разполагаме и с текстилен принтер
Epson SureColor SC-F2000, ако желаете да пробвате и тази технология - самостоятелно или в комбинация с Forever Flex-Soft.