Добре дошли в нашия магазин
Решения за професионалисти
Вижте всички статии

Mole Valley Farmers и как Epson SureColor SC-P9000 промени тяхното студио за дизайн

Mole Valley Farmers и как Epson SureColor SC-P9000 промени тяхното студио за дизайн

Epson SureColor SC-P9000

 

Mole Valley Farmers е селскостопанскa кооперация за търговия на дребно. Малка група местни фермери искат да увеличат покупателната си способност и през 1960 г. се кооперират. Все още се намират в South Molton в Северен Девън, на по-малко от 1,6 километра от мястото, където са основани. Mole Valley Farmers има годишен оборот от 420 милиона паунда, над 8 500 земеделски акционери, 20 000 държави-членки, 2100 наети служители, 9 локации за търговия на дребно в Югозападния район и няколко спомагателни предприятия. Те са един от най-големите земеделски и селскостопански доставчици в страната.

Mole Valley Farmers имат натоварено студио за дизайн, отговорно за визуалната марка на компанията, както онлайн, така и в печат, които редовно използват презентационни табла за демонстрации на продуктови опаковки. Това изисква от тях да възпроизвеждат цветни проби с изключителна точност.

Доскоро това е било възлагано на външни фирми за печат, но екипът бързо осъзнал предимствата от това да контролира качеството, времето и себестойността на пробите. След кратко проучване в търсене на машина, която отговаря на потребностите им за максимален размер на печат и точност на цветовъзпроизвеждане, те се спрели на Epson SureColor SC P-9000.


Контролът на цвета е всичко.

Найджъл Бонд се свързал от името на фермерите с представител на Epson за региона, за да организират демонстрация на принтера. В началото съществувало опасение, че без индивидуално профилиране на медиите и само в рамките на половин ден за демонстрация ще е трудно да се възпроизведат цветове, достатъчно точни, за да съответстват на корпоративния бранд, но всъщност SureColor SC-P9000 безпроблемно се справил с тази задача от първия опит и при всеки следващ печат. Още преди делегацията на земеделските производители да напусне изложбената зала, решението било взето.

Доставчикът направил посещение на място преди доставката, за да определи най-доброто място за новата печатна станция и да осигури инсталация и обучение за персонала на студиото след доставката. Датата на инсталиране се случила само няколко дни преди началото на Девън Каунти Шоу - най-престижното ежегодно празнуване на всички аспекти на живота и работата в окръг Девън и основна витрина за марката Mole Valley Farmers. Експертният екип се съгласил, че качеството на няколко от тестовите отпечатъци, направени при пускането на принтера, е повече от достатъчно, за да бъдат използвани за търговския щанд на компанията в шоуто.

Скоро след покупката на SureColor SC-P9000, екипът на дизайнерското студио в Mole Valley Farmers вече добавя задачи, които надхвърлят първоначалните им изисквания. Точността на цветовете означава, че те могат да създават цветни проби не само за продуктовите опаковки, но и за техните вътрешни рекламни публикации и принтове. Антъни Карлън, творчески мениджър, пояснява: "Това, че можем сами да отпечатваме перфектни цветни проби, ускори целия процес от създаването на един проект до неговото финализиране. Страхотен напредък".

"Новият Epson SureColor SC-P9000 наистина повиши производителността и качеството на продукцията на отдела и сега имаме пълна увереност в това, че можем да покажем на нашите колеги точно копие на създадената от нас творба", споделя мениджърът на студиото Мари Самуел.


Източник: www.largeformatreview.com

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари