Добре дошли в нашия магазин
Решения за професионалисти
Вижте всички статии

Фотографът-автор Оливо Барбиери и неговият принтер Epson SureColor SC-P20000

Фотографът-автор Оливо Барбиери и неговият принтер Epson SureColor SC-P20000

Epson SureColor SC-P20000

 

Роден в Карпи през 1954 г., Оливо Барбиери развива интерес към фотографията по време на университетските си години. Неговото изкуство първоначално се фокусира върху ландшафтната фотография и изкуственото осветление в европейските и източните градове. От 1989 г. той редовно пътува из целия Изток, особено в Китай, където изследва безмилостната трансформация на страната и възможните връзки със западната култура.

През следващите години Барбиери става един от най-известните италиански художници на международната сцена. През 1996 г. музеят "Фолкванг" в Есен посвещава на него ретроспективна изложба; През 2003 г. започва проекта „Фотографии и филми“, които включват над 40 града и метрополии по света, заснети от хеликоптер. От средата на 90-те години той използва фотографска техника, която му позволява да се съсредоточи само върху определени точки на изображението - философско устройство за уникално обвързване на обекта със заобикалящата го среда.

Самият той се определя като "фотограф-автор", защото лично се грижи за всеки етап от сътворението на своите творби, от заснемане до печат, без да използва външни услуги. Той създава мащабни произведения за изложби в галерии, музеи и институционални изложбени площи, отпечатва фотографии на фина архивна хартия с размери 111 cm x 160 cm и 164 cm x 230 cm.

"Epson промени начина ми на създаване на изображения", казва Оливо Барбиери. "Преди десет години благодарение на принтера Epson Stylus Pro 11880 успях да престана да използвам лаборатории и изградих студио, което прилича на древна ренесансова работилница, където творци и сътрудници могат да работят свободно без ограничение във времето."

Това е значителна промяна, която позволява на фотографа да печата "в студиото" не само фотографии, но и всички проби и тестове, които са необходими за постигането на добър резултат - немислима дейност допреди няколко години, когато се налагаше използването на външни услуги, които пък бяха свързани с ограничения във времето и преработката, както и невъзможност непрекъснато да се нанасят корекции до постигане на желания резултат.

Мастилено-струйната технология предлага опростено печатане. С аналогов печат, за да се постигнат резултати на високо ниво, изисквани от перфекционисти като Барбиери, трябва  да се използват химикали и да се контролират температурите на проявяващите и фиксиращите вани, които, ако не се използват постоянно, не гарантират консистентни резултати. Днес обаче, с цифровата технология, печатът може да се извърши, когато е необходимо, като се предлагат високи стандарти за качество и постоянство на резултатите.

В началото на 2017 г. Барбиери заменя своя Stylus Pro с по-модерния модел Epson SureColor SC-P20000, с изцяло нови мастила UltraChrome Pro, които предлагат по-висока оптична плътност, наситени цветове и плътно черно, както и двойно по-дълъг живот на отпечатаните изображения. Освен това принтерът е оборудван с авангардна система за контрол на печатната медия и множество подобрения за по-лесна поддръжка, икономичност и бързина на печат.

"Веднага забелязах разликата“ - твърди Барбиери категорично. „Със SC-P20000 дори при full-frame кадри с минимални бели полета печатът е точен, без изкривявания, а цветовете са по-ярки и по-равномерни, и всичко това при висока скорост".

Широкоформатният принтер SureColor SC-P20000 е едно комплексно решение, което комбинира производителност, превъзходно качество и лекота на използване. Идеален за професионалисти, фото лаборатории и компании, търсещи оборудване, което могат да използват сами.

Оборудван с печатащата глава PrecisionCore MicroTFP, дава изключителни резултати и в режим "икономичен", като гарантира висока производителност, без да прави компромис с качеството. 10-цветният комплект мастила Epson UltraChrome Pro осигурява изключителни разпечатки, с плътни, дълбоки черни цветове, благодарение на висококачествените фото-  и матово черно. Технологиите K4 (4 степени на черното мастило) и Multi-Size Droplet Technology (система за ниски толеранси на формата на точката и позиционирането ѝ) междувременно предлагат съвършен черно-бял печат, намалена зърнистост и плавни преходи. И накрая - инструментът за калибриране Epson Colour Calibration  улеснява управлението на възпроизвеждането на цветовете и осигурява равномерен печат, без да се налага да се добавят скъпи модули.

Epson P20000 мастила       

"SureColor SC-P20000 - казва Ренато Сангали, мениджър продажби на професионалната серия за печат за Епсън Италия - е проектиран да отговори на изискванията на пазара по отношение на качеството и комбинира високоскоростен печат с най-високото качество, което специалистите очакват от продукт на Epson, като същевременно предлага нови функции и по-лесна употреба. "

 

Източник: www.largeformatreview.com

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари