Добре дошли в нашия магазин
Решения за професионалисти

ILFORD GALERIE Creative Emulsion - фотографията се нуждае от тяло!

 

Дата: 2017-09-19


На 20-ти октомври, петък, от 19:09 часа, в Кафе-галерията на Фотосинтезис, FACTOR.BG и ILFORD, с партньорството на ФОТОСИНТЕЗИС, организираха представяне и демонстрация на ILFORD GALERIE Creative Emulsion, инструментите и техниките за нанасяне, както и тестово отпечатване на подготвените уникални медии.
 

Ilford Galerie Creative Emulsion FACTOR.BG

 

Един от аргументите, използвани в конфронтацията традиционна/аналогова/филмова/химическа технология срещу дигитална/компютъризирана/пост-обработена/мастиленоструйна технология, е уникалността на физическата снимка. 

Смята се, че когато снимката се отпечатва дигитално, посредством топ-клас устройства от типа на Epson SureColor P-серия, изключителната предвидимост и постоянство на резултатите са недостатък, защото могат да се произведат множество практически идентични копия.

Дават се примери и с други тиражни изкуства, например графиката, при която, макар и в серия, копията имат някакви малки несъвършенства, малки разлики, правещи ги неповторими и различими. 

Разбира се, аргументите, базирани на технологичните страни на едно изкуство, не могат да бъдат приемани за аргументи по същество дали конкретното произведение е всъщност произведение на изкуството или не толкова, но ние харесваме идеята за повече ръчна работа и повече уникалност във всяка отпечатана фотография. 

Нашите приятели от ILFORD мислят по същия начин, затова са създали ILFORD GALERIE Creative Emulsion
Това са специално разработени емулсии, в две разновидности, с различни особености, но с едно основно качество - да превръщат всеки материал, върху който се нанесат, във фотографска медия за инк-джет/мастиленоструен печат. 

Какво толкова ли?
Ами това е възможността фотографът да преоткрие фотолабораторията, създавайки свои уникални медии за фотографски печат, използвайки дори ръчно изработени хартии. 
Възможността да превърне фотографските си отпечатъци в неповторими оригинали, единствени по рода си. 
Възможността да използва най-модерните печатни технологии по същия начин, по който преди години се използваше светлината в тъмната стаичка. 

Ilford Galerie Creative Emulsion създаване на уникални медии за мастиленоструен печат
 

И ако се замислим - нима има значение дали изпращаме светлинни лъчи или милиони микроскопични капчици мастило към  хартията, за да получим своето произведение на изкуството? 
Нима фактът, че съвременните художници купуват своите съвременни акрилни, маслени или темперни бои от магазина, а не ги бъркат сами, по рецепти на стари майстори, прави изкуството им по-малко стойностно? 
Технологиите еволюират, а в конкретния случай ILFORD предлага решение, гарантиращо най-важното - уникалността на всяка отпечатана фотография и свободата на автора да избира сам материала, който да предаде най-ясно посланието му.

ILFORD GALERIE Creative Emulsion връща контрола върху фотографския печат във вашите ръце. 
Направете своите фотографии уникални, докато си доставяте удоволствието да преоткриете тъмната стаичка, като експеримент и забавление!  
Защото фотографията се нуждае от тяло!

Ilford Creative Emulsion техника за нанасяне


Ilford Creative Emulsion

Фотограф: Бони Бонев


Повече информация за продуктите: 
factor.bg/product
factor.bg/category